Lõpuks ometi on ka siin 20+ kraadine kuumus läbi saanud ja täna keeras vihmale ära. Kuigi ilmateade lubab küll järgmiseks nädalaks taas sooja ilma ja vaadates Gruusia aastast sademete hulka, siis oktoober ja november peaksid olema kuivad kuud. Samas mõeldeldes Gruusia mentaliteedile, siis oktoober-november on see aeg kui vein valmis saab ja milline ksünoptik sellel ajal viitsib välja sademeid mõõtma minna.
Sõitsime Tbilisi kesklinna rooside väljakule, kus pidavat toimuva vinge üritus - veini pressimine. Veini pressimine ikka õiget moodi, kus saad saapad jalga panna, suurde tünni ronida ja seal mõnuga viinamarjadel sõtkuda. Kahjuks, kui meie kohale jõudsime oli see üritus juba läbi, kuid üldisest melust saime sellest olenemata osa. Laat oli natuke erinev meie omadest. Põhiliselt müüdi sašlõkki ja veini. Ei mingeid mõttetuid ja mittepraktilisi vidinaid, millega Eestis iga laat üleküllatud on. Säärased pidustused kestavad veel terve nädala ja ürituste seas on sellised põnevad ettevõtmised, nagu lihafestival, šokolaadifestival, vorstifestival ja loomulikult veinifestival.
No comments:
Post a Comment